Over het Stichts Mannenkoor

Samen zingen is leuk en ontspannend, maar bij het Stichts Mannenkoor leidt dat niet tot vrijblijvendheid. In tegendeel: we leggen de lat hoog. Daardoor werken we geconcentreerd tijdens de repetities, zodat we kunnen schitteren tijdens onze concerten. Zo wordt zingen maximaal genieten.

Repertoire

De aantrekkingskracht van het koor, voor zangers en publiek, schuilt in de zeer grote diversiteit van het repertoire: van klassieke werken op onder meer opera- en operettegebied tot hoogwaardige religieuze composities en volksmuziek uit binnen- en buitenland. Ook zingen wij speciaal voor mannenkoor bewerkte stukken uit musicals en de hedendaagse popmuziek en besteden wij veel aandacht aan Slavische koormuziek voor mannen. Dat de zangers qua aantal redelijk evenwichtig over de vier stemgroepen (1e en 2e tenoren, baritons en bassen) verdeeld zijn, komt de klank van het koor absoluut ten goede.

Ontdek alles over ons huidige repertoire
Dirigent Piet van der Sanden

Dirigent: Piet van der Sanden

Sinds najaar 2003 is de muzikale leiding van het Stichts Mannenkoor in handen van de energieke en gedreven dirigent Piet van der Sanden. Vastbesloten alles uit het koor te halen wat er in zit, zoekt hij steeds de grens van het haalbare op. Met zijn inzet, vakkennis en ervaring heeft hij het koor in de loop der jaren het topsegment van de Nederlandse mannenkoren binnengeleid. In 2017 is Piet van der Sanden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, op grond van zijn waarde voor het in stand houden en verbeteren van een cultureel klimaat in de samenleving.

Pianist: Bas Verheijden

De virtuoze pianist Bas Verheijden is al een aantal jaren de vaste begeleider van het Stichts Mannenkoor. Hij begon op tienjarige leeftijd met piano spelen en won in 1997 zowel de 2e prijs als de Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan.
Meer informatie over Bas Verheijden.

Pianist Bas Verheijden

Bestuur

Een koor als het onze functioneert alleen dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers. We stellen graag de bestuursleden even voor.

Gerrit van Rijssen

Martin van der Velden